Guide


Jagtindex.dk har udarbejdet en tilpas detaljeret digital investeringsguide til både aktiehandel samt handel med binære optioner. Mange kender til den traditionelle handel med aktier, men ikke mange kender til investeringer i binære optioner. Men vær ikke bekymret, binære optioner er nemlig et forholdsvist nyt begreb. Du kan læse meget mere om både aktiehandel samt handel med binære optioner herunder.

Aktiehandel

Aktiehandel har eksisteret i mange år. Det er en fast implementeret investeringsform. Det er endvidere også den mest populære form for investering. Troværdigheden inden for aktiehandel er skyhøj, hvis du vel og mærke benytter dig af regulerede og godkendte fondsbørser. Der er samtidig et stort potentiale for at tjene hurtige penge, hvis du altså ved en smule om aktiemarkedet. Hvis ikke, så er der heldigvis råd for det. Gode råd er vanligt dyre, men ikke hos Jagtindex.dk - her er de faktisk ganske gratis.

Lad os først og fremmest få klarlagt, hvad en aktie helt præcist er. En aktie er kategoriseret under et værdibevis. Et værdibevis kan dog være andet end kun aktier. Ved køb af et værdibevis (læs: i dette tilfælde en aktie) får du et symbolsk bevis på, at du ejer en andel af den specifikke virksomhed. Ved at købe aktiemajoriteten - altså størstedelen af de udbudte aktier - har du den størst mulige indflydelse på virksomheden. Den organisatoriske opbygning af en børsnoterede virksomhed er bestående af en bestyrelse samt virksomhedens ledelse. For at få plads i bestyrelsen kræver det, at du ejer et vis antal aktier. Du skal derfor foretage et stort køb aktier, hvis du ønsker større indflydelse på virksomhedens aktiviteter.

Aktier bliver handlet på diverse fondsbørser, som de er tilknyttet. Danske aktier er f.eks. tilknyttet den tidligere københavnske fondsbørs, som nu går under navnet NASDAQ OMX Copenhagen. Den ellers ældgamle københavnske fondsbørs er nemlig blevet opkøbt af internationale NASDAQ og har derfor fået nyt navn. Fondsbørsen bliver dog stadig kaldt Københavns Fondsbørs i daglig tale. Her kan du købe og sælge alle danske aktier, som selvfølgelig følger danske aktiekurser. Det er også her, at du kan handle med danske aktier fra det yderst populære C20 Cap-indeks, som er Danmarks elite-indeks. Her findes de 20 mest handlede danske aktier, som hver især repræsenterer en af Danmarks 20 største virksomheder. Blandt de danske giganter finder du Mærsk, Coloplast, Vestas, Danske Bank, William Demant, Novo Nordisk, og mange flere. Hvis du ønsker at handle med danske aktier kan du gøre det her: køb danske aktier her. Her kan du også læse meget mere om diverse aktieanbefalinger på baggrund af de seneste markedsnyheder.

Handel med binære optioner

En anden, nyere investeringsform er handel med binære optioner. Ikke mange mennesker kender til handel eller investering i binære optioner. Endnu. Konceptet om handel med binære optioner er nemlig forholdsvist nyt, men vinder større og større popularitet hos rigtig mange danskere. Handel med binære optioner er den ubestridt nemmeste vej til at tjene hurtige penge. Via køb binære optioner kan du mere end flerdoble din kapital på meget kort tid. Løbetiden på binære optioner kan nemlig forløbe sig helt ned til 15 sekunder. Du kan derfor, hvis du formår at læse markedet rigtigt, tjene hurtige penge så nemt som ingenting ved at handle med binære optioner.

Investeringer i binære optioner går ud på, at du som investor forudser udviklingen i et aktiv – et aktiv kan være en aktie, en valuta, en råvare, eller et indeks. Disse er de fire kategorier, som du kan handle binære optioner inden for. Inden for disse kategorier findes et utal af forskellige værdipapirer, som du kan investere i. Når du investerer i binære optioner har du flere forskellige muligheder. Du kan hos de fleste udbydere af handel med binære optioner, også kaldet mæglere, investere i enkelte optioner, flere forskellige optioner, par-optioner, trin-optioner, og meget andet. Du kan læse meget mere om de forskellige former for handel med binære optioner her. Hvilken investeringsform som du skal vælge, afhænger af hvilken investeringsstrategi, du har tiltænkt dig.

De fire kategorier inden for handel med binære optioner er:

Aktier

Du kan via binære optioner også handle med de klassiske udenlandske- såvel som danske aktier. Når du handler aktier gennem køb binære optioner, foregår det dog lidt anderledes end traditionel aktiehandel. Via binære optioner køber du ikke en specifik andel af virksomheden, men et symbolsk værdibevis af virksomheden. Binære optioner har derfor ikke noget med selve virksomheden at gøre. Det er derfor kun investor og mægleren, som handler. Handles aktier via binære optioner følger aktiens kurspris den faktiske aktiekurs. På den måde er det langt nemmere at kunne forudse udviklingen i kursprisen, da den følger de reelle markedsnyheder.

Valuta

Valuta er et andet værdibevis, som du kan handle med via binære optioner. Her kan du vælge at handle med par-optioner, hvor du sammenholder f.eks. to valutaer. Du kan dermed forsøge, at forudse om f.eks. den amerikanske dollar kommer til at klare sig bedre end den europæiske euro. Du kan også investere kun i den ene af de to, hvis det er det, du har lyst til. Hermed skal du så forsøge at forudse udviklingen af valutaen. Hvis du mener, at valutaens værdi vil falde det næste stykke tid, skal du derfor vælge funktionen ”PUT”.

Råvare

Råvare er en betegnelse for et materiale eller en substans, som bliver brugt i den primære produktion i visse virksomhed. Råvarer er derfor alle råmaterialer lige fra guld, sølv og kobber til kaffe, korn, sukker, osv. Via binære optioner kan du investere i den udvikling, som du mener, at råvaren vil gå. En typisk populær råvare at handle med er olie, da kursprisen herpå svinger meget. Kursprisen på olie kan dog være nem at læse, da de samme handelsmønstrer ofte gør sig gældende.

Indeks

En anden mulighed inden for handel med binære optioner er, at investere i hele indeks’. Her har du mulighed, for at sprede din investering ud på et helt aktieindeks frem for enkelte aktier. Du kan f.eks. vælge at satse på, at det danske elite-indeks, C20 Cap, stiger eller falder i en bestemt periode. Hvis du eksempelvis forudser, at det bliver en dårlig dag for det danske marked, kan du vælge at sætte dine penge på dette. Du bestemmer helt selv, hvor længe din investering skal løbe, hvilket giver dig de bedste forudsætninger for at tjene hurtige penge.